Kategorier
Utstillinger

Månedens kunstner Lørenskog bibliotek april 2022

Månedens kunstner april i Lørenskog Bibliotek er Greta Lovise Foss. Velkommen til utstilling i 3 etasje på biblioteket.

Greta Lovise Foss maler bilder med acryl, både figurativt og abstrakt. Gretas fokus når hun maler er lyset. Bildene hun maler er av egne fotografier eller malerier uten manus. Greta er en kreativ person som liker å være aktiv både med håndarbeid og maling. Om sommeren dyrker hun kreativiteten med hagearbeid. Hun har hatt to separate utstillinger på Lillestrøm Bibliotek i Strømmen. Flere utstillinger i Høybråten Maleklubb, Lillestrøm Kunstforening og Lørenskog Kunstforening. 
Har hatt kurs hos Bjørn Engkrog, Ellen Hegg, Bjørnulf Dyrud og Enver Gashi.

Kategorier
Utstillinger

Nils Aasland stiller ut 19.3.22 – 10.4.22

Nils Aasland sin utstilling Skulpturer, støv og flis åpner lørdag 19.mars kl. 13.00 og varer til 10. april. Bli med på åpning i kunstsalen Lørenskog hus. Alle er hjertlige velkomne!

Velkommen til utstilling i Kunstsalen på Lørenskog Hus

Åpningstider: Tirsdag – søndag 11-16

Om Nils Aasland

Nils Aasland er født i Bamble, Telemark, utdannet fra SHKS 1965,
og som billedkunstner med studier samme sted.
Han har bla. arbeidet som free-lancer 1973-76, som
prosjektleder 1976-79, og som off.saksbehandler.

Som billedkunstner:
Debutert på Statens Høstutstilling 1973, og videre praksis som grafiker og billedhogger med en rekke separatutstillinger rundt i landet og i utlandet.

Senest 80-års jubileumsutstilling i Kunsthallen Nesoddparken.
Kollektive utstillinger som Ny kunst i Oslo 1975 og 77, Norsk samtidsskulptur 1986, Nordisk skulptur Odense 1993, ARS Baltica Sverige 1994, Kulturby København 1996, Kunstmessen Wien 1997, Skulptur 2000 i Oslo kunstforening og Skulptur 2003 Aker brygge. Skulpturparken Bærums Verk 2006. Har også hatt flere utstillinger sammen med ektefellen billedkunstneren Marianne Haukebø.

Vunnet utsmykkingskonkurransen om Stovner T-banestasjon i 1976, og om Sola kulturhus 1988. Innkjøpt i Tveita-konkurransen 1975. Vunnet konkurransen om utsmykking av Skoklefall krysset 2003. Premiert i skulpturkonkurransen om Osvald-
gruppa 2015

Utført mange teglsteins-utsmykkinger:
Sola Kulturhus 1987, Romerike politikammer Lillestrøm 1990, Stasjonskvartalene i Asker 1996, Idrettens Hus Drammen 1997, Rendalen Sjukeheim 1998, Sareptas Krukke Nesodden 2001, Skoklefallkrysset Nesodden 2006. Valaskjold Omsorgs-
senter, Sarpsborg 2013.

Arbeidet med kunstprosjekter som ”Elva med det store hjertet” Glommaprosjektet, Øko-skulptur Fet Lensemuseum, «Seks kulturer-seks skulpturer» Nesodden hvor asylanter deltar i is-skjærerprosjekt og lager skulptur fra sitt land.

Opphold som gjestekunstner på Hollufgård Gæstekunstatelier Fyn.
Deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale symposier, sist på Bærums Verk 2006. Mottok Statens Garantiinntekt fra 1987-2006
Han har hatt mange tillitsverv, bl.a som formann i Akershus Kunstnersenter, og Norsk Billedhoggerforening.

Kategorier
Medlemsutstilling

Månedens kunstner Lørenskog bibliotek februar 2022

Månedens kunstner februar i Lørenskog Bibliotek er Marthe Vangbo Larsen. Velkommen til utstilling i 3 etasje på biblioteket.

Marthe Vangbo Larsen er født januar 2008, og er fra Fjellhamar i Lørenskog. Hun har siden tidlig alder tegnet og malt mye, og er selvlært på teknikk og farge. Har eget atelier hjemme hvor arbeidet utføres, men får inspirasjon fra natur, reiser og bilder.
Første utstilling var på Romeriksutstillingen 2021, hvor maleriet «Blå fugl utover steinene» ble antatt og solgt i løpet av utstillingsperioden.
Neste utstilling var i Lørenskog Kunstforening 2021 med to malerier » Søvnig ørkenrev» og «Skinnende Manet i det dype mørke havet». Marthe foretrekker en realistisk kunstform, ofte av dyr, men også andre motiver og noen fantasi kunstverk.
De fleste er i oljemaling, men også noe akryl, vannmaling og kulltegning. Malerier kan sees på Facebook: Marthe Vangbo Larsen eller på Instagram: @Marthekunst.

Søvnig ørkenrev
Fargerik frosk
Kategorier
Utstillinger

Utstillingen Geometri og følelser av Astrid Slettevold 19.02-06.03.22

Bli med å feire åpningen av denne fargerike utstillingen lørdag 19. Februar kl. 13.00. Astrid Slettevoll tar oss med på en reise i geometri og føleser. Vel møtt!

Musikalsk innslag v/ Samuel Krippendorf på flygel

Utstillingen vil bestå av store geometriske malerier og linosnitt. Ideen med å blande disse uttrykkene er å vise hvordan abstrakte uttrykk i maleriene og mer narrative uttrykk på hver sin måte gir tanker og impulser.

Les mer om Astrids arbeid og hvor henne finner inspirasjonen sin fra: https://ast-art.no/about/artists-statement/

Astrid Slettevold, Geometri og følelser

Artemis og en ugle, Astrid Slettevold
A Decent Day, Astrid Slettevold

Velkommen til utstilling i Kunstsalen på Lørenskog Hus

Åpningstider: Tirsdag – søndag 11-16

Kategorier
Medlemsutstilling

Månedens kunstner Lørenskog bibliotek januar 2022

Månedens kunstner Januar i Lørenskog Bibliotek er Brith Elin Ygranes. Velkommen til utstilling i 3 etasje på biblioteket.

Brith Elin er født i 1954, i Oslo. Vokst opp på Lambertseter . Bodde noen på Lindeberg, før hun flyttet til Høybråten i 1975, hvor hun fremdeles bor. Brith Elin har malt porselen i flere år, før hun ble med på kurs i Akrylmaling, i regi av Høybråten maleklubb, i 2012. Ble medlem i Høybråten maleklubb 2020. Hun har deltatt på flere kurs med flere anerkjente kunstnerer: Turid Wassenius, Shaban Bamerni, Tone Søfting, Bjørn Engkrog, Enver Gashi, og Ellen Hegg. Toril Kluge Hansen, tok oss med på 1 ukes malekurs på øya Vega, på Helgelandskysten , sommeren 2021. I 2021 ble Brith Elin medlem av Lørenskog kunstforening. Hun maler i Akryl på lerret, både abstrakte og figurative. Bruker mye farge i bildene sine. Inspirasjon får hun ute i naturen og bildene blir til mens hun maler. 

Her er noen av hennes siste verk.

Se www.lorenskogbibliotek.no/ for åpningstider.

Kategorier
Medlemsutstilling

Månedens kunstner Lørenskog bibliotek November 2021

Månedens kunstner Oktober i Lørenskog Bibliotek er Inger Fuglebrend. Velkommen til utstilling i 3 etasje på biblioteket.

Inger Fuglebrend , født 1957 i Oslo. Har alltid vært opptatt  av bokstaver, logoer, grafiske uttrykk. Startet med kalligrafikurs i 2005. I perioden 2005-2017 ble det mange kurs i Norge og UK.I 2018 kjøpte hun myke trykkplater og laget mange monotypier . Det ble utstillinger og Interessen for å male på lerret kom etterhvert. Det har blitt mange utstillinger med Groruddalen Kunstforening , Lørenskog Kunstforening og separatutstilling .


CV

2016 utstilling Monotypier Brukskunst Vevknuten . Nittedal
2018 Monotypier Årvoll Gård . Fellesutstilling ,Groruddalen Kunstforening
2018 – 2019 Monotypier Lørenskog Hus, Lørenskog kunstforening 
2019 Separatutstilling Kulturkjelleren Ellingsrud ,Monotypier og abstrakte malerier 2019 Elevutstiling Nansenskolen , Lillehammer 
2020 Abstrakte malerier og monotypi . Galleri Dalype . Groruddalen kunstforening .
2020 Medlemsutstilling Lørenskog hus, Lørenskog kunstforening.
2020 Love my body ( digitalutstilling) M.A.D.S Milano , Italia
2021 Høybråten Lions høstutstilling 
2021 Månedes kunstner Lørenskog Bibliotek

Div kurs 
2005-2017 Diverse Kalligrafikurs i Norge og UK. ( Tone Goborg, Borghild Tellnes Rauland akademiet , Helene Jenssen, Ewan Clayton(UK), Carl Rohrs (USA)Cambridge UK2018 Monotypi, Sigrid Øyrehagen, Oslo
2019 Visuell kunst Cyanotypi Nansenskolen Lillehammer
2019 Abstrakt kunst Bjørnulf Dyrud . Høybråten Kunstforening
2020 -2021 Abstrakt kunst. Magiske malerier Hege Sandtorv
2021 Abstrakt kurs akryl Cathy Mevik,  Drøbak 2021 Abstrakt kurs akryl Cathy Mevik, Son 

Malerier og trykk er tilgjengelig på Instagram .
Instagram: inger_fug

Kategorier
Medlemsutstilling Utstillinger

Velkommen til Medlemsutstillingen 2021

Det er igjen klart for Lørenskog Kunstforenings årlige medlemsutstilling i Kunstsalen, Lørenskog hus. Kom og støtt kunstforening og få en minneverdig kunstopplevelse. Utstillingen åpner lørdag 20. november kl. 13.00. Musikk innslag ved Matz Andreas Haugen på saksofon.

Hjertlig velkommen!

Åpningstider

Tirsdag  14 – 16

Onsdag  11 – 16

Torsdag 11 – 16

Fredag 13 – 16

Lørdag – Søndag  11 – 16

Kategorier
Utstillinger

Velkommen til Romeriksutstillingen

Vi har igjen gleden av å ønske velkommen til Romeriksutstillingen. En utstilling som har langetradisjoner og som viser noe av det aller fineste Romerike har av kunst. Her er det en god miks av unge og etablerte kunstnere i et mangfold av sjangre.

Offesiel åpning er Lørdag 30.oktober kl. 13.00 v/ordfører i Lørenskog Ragnhild Bergheim.

Musikalsk innslag ved Samuel Krippendorf på flygel.

Utstillingen varer fra 30.oktober til 14. november. Åpningstider: Ons-søndag 10-16.

Hjertelig velkommen!

Kategorier
Medlemsutstilling

Månedens kunstner Lørenskog bibliotek Oktober 2021

Månedens kunstner Oktober i Lørenskog Bibliotek er Kari Nysted. Velkommen til utstilling i 3 etasje på biblioteket.

Kari Nysted er født i 1964, fra Sandnes og bosatt i Lørenskog. Hun maler intuitive, abstrakte malerier som utvikles gjennom meditasjon hvor tanker, farger, ideer og følelser omgjøres til ett maleri. Maling for meg er lek med farger, former og teksturer – som uttrykker det jeg føler, tenker som er vanskelig å sette ord på. Etter endt yogalærerutdanning hos Be Yoga i Lørenskog ble nye dører i meg selv åpnet, og med stengte dører på grunn av korona – da startet min malereise på alvor. Før korona hadde jeg malt litt av og på siden 2005. 2020 ble ett vendepunkt, og kreativ maling ble en fast del av livet, og da startet jeg også det å lære mer fra andre kunstnere og har tatt ulike kurs. Flere helgekurs i abstrakt maleri og teknikk hos Nydalen Kunstskole. Private kurs med kunstner Else Faaberg i intuitiv maling og 8 ukers online kurs hos Hege i ArtbyHegeK.

Utstillingen gjennom Lørenskog kunstforening er min første salgsutstilling.

Her er et utvalg bilder.

Kategorier
Nyttig info

Open call / vi søker kunstnere

Lørenskog Kunstforening har som målsetting å formidle aktuell samtidskunst med høy kvalitet. Vårt Kunstneriske Råd vurderer alle innkomne søknader. Vi åpner for et bredt spekter innen samtidskunst, blant annet foto, grafikk, maleri, installasjon og skulptur. LKF oppfordrer både unge kunstnere, etablerte samt grupperinger av kunstnere å søke. Vi tar også imot forslag til kuratert utstilling med samtids aktuell tematikk forankret i lokal, men gjerne også global kontekst.

Vi ønsker:

• Kort beskrivelse av din kunstneriske praksis (max 200 ord)

• Klar og konsis prosjektbeskrivelse med foreløpig tittel på utstillingen

• Oppdatert CV

• Max 10 bilder /skisser av relevant materiale

Alt skal være samlet i en pdf fil (max 10MB).

Navngi filen på følgende måte: Etternavn_Fornavn_LKF og send til:

lørenskogkunst@gmail.com

Frist for innsending: 31.oktober 2021 før midnatt.