Kategorier
Ukategorisert Utstillinger

RESTRUKTIV / Eirik Abri / 16. mars – 7. april

Utstillingen varer til 7. april  2024.

Åpningstider: mandag – onsdag kl.  10 – 16, torsdag – lørdag kl. 10 – 22 og søndag  kl. 12 – 15.

Velkommen!

Om utstillingen:
Utstillingen er støttet av Lørenskog kommune/Kultur.

Utgangspunktet for utstillingen «Restruktiv» av billedkunstner Eirik Abri er at fotografiet ikke lengre sier mer en tusen ord: at det i stedet har begynt å frarøve språket mening og sabotere dialog mellom mennesker. Bildene vi daglig omgir oss med har oftest som oppgave å manipulere oss fremfor å fungere som sannhetsvitner og historieformidlere. Og med utviklingen av kunstig intelligens kan vi aldri lenger være sikre på om det vi ser har noe som helst med virkeligheten å gjøre.

Ved å plukke billedmaterialet fra hverandre og redusere det ned til formale gester: teksturer, former, farger og strek, leter Abri etter mikrosannheter. Kollasjen blir et verktøy i etterforskningen og papirbitene er bevismateriale.

I prosessen destruerer han bildene, for å deretter rekonstruere dem: Han restruerer. Og det handler ikke så mye om hva det forestiller, men hvordan det forestiller seg.

Resultatet er ekspressive komposisjoner som fjerner fotografienes opprinnelige funksjon og inviterer til lek med assosiasjoner.

Om Erik Abri

Eirik Abri (f. 1981) er billedkunstner, musiker og skribent utdannet ved Kunstakademiet i Tromsø. Med atelier i Eidsvoll utforsker Abri hovedsakelig kollasje som metode innenfor flere medier og lager bilder, videoer, installasjoner og musikk.

Abri har de siste 10 årene hatt separatutstillinger ved visningsrommene Podium og Pizdets i Oslo, Galleri Nord-Norge i Harstad og Galleri Snerk i Tromsø. Han har også deltatt i en rekke gruppeutstillinger i Norge, Sverige og Russland.

Han har også jobbet som frilanser for Kunstnernes Hus, Kunstkritikk, Artica Svalbard. I dag jobber Abri som kunstfaglig leder ved Strykejernet Kunstskole i Oslo.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *