Kategorier
Nyttig info

Kunst har en plass i offentligheten 

Lynn Freligh er utstillingsansvarlig i Lørenskog kunstforening og har vært aktiv i foreningen siden 1990-tallet. 

– Det viktigste for meg er å få vist god kunst i de fine og lyse lokalene våre på Lørenskog hus, og ikke minst vise til kommunen, befolkningen og besøkende at kunst har en plass i offentligheten. Det er Lørenskog kunstforenings hovedoppgave og en ‘fjær i hatten’ for kommunen også, sier Lynn Freligh.

Lært mye av andre
Lynn forteller at hun kom gradvis med inn i kunstforeningen. Det startet med at hun hadde en økende lyst til å ta bilder og gikk på malekurs hos Jørgen Dukan, som var èn av grunnleggerne av foreningen.

– Kurset var i foreningens galleriplass i den gamle delen av Triaden mot Skårersletta. Tenk, alt er revet i dag! Jeg hadde to malerier med på Medlemsutstillingen i 1994, og jeg ble antatt til Romeriksutstillingen flere ganger.

– Jeg ønsket å bidra mer, for det var alltid behov for folk som kunne gjøre konkrete og praktiske ting. Så ble jeg spurt om å være med i styret og jeg sa ja, og har vært med siden. Jeg har lært mye av dem som var i styret før meg, i hovedsak Kari Suphammer som var en ildsjel på alle måter. 

Romerriksutstillingen – en liten juvel 

Foreningens aktiviteter har stort sett vært de samme i denne tiden, med vekt på å holde utstillinger med kunstarbeider av høy kvalitet, og å arrangere Romeriksutstillingen og Medlemsutstillingen hvert år. 

Lørenskog Kunstforening grunnla og arrangerte Romerriksutstillingen i 1972. 

Men for få år siden klarte ikke foreningen dette lenger grunnet mangel på folk. Derfor ble etter hvert ansvaret for Romeriksutstillingen tatt over av Ullensaker Kunstforening. 

– Dette er jeg veldig glad for! De gjør en utmerket jobb på alle måter. Vi bidrar fortsatt i prosjektgruppen og ser frem til høstens utstilling. Det er alltid en begivenhet med mange kunstnere, høy kvalitet på verkene som blir vist, mange besøkende og en del salg. Det er rett og slett en fest, påpeker hun.

Deler av utstillingen blir også vist på Lørenskog hus. 

Takker kommunen for støtte

Å drive en kunstforening har en økonomisk side.

– Vi får støtte fra kommunen på flere måter – og takker for det! Men for at det hele skal gå rundt og fungere, må de enkelte oppgavene bli ivaretatt. For meg er det viktig at det er folk nok til det. Et fulltallig styre, som vi fikk valgt inn ved forrige årsmøte, er viktig. 

-Jeg er innmari glad for den økende oppslutningen på vår Facebookside, så vel som på våre nettsider. Dette håper jeg kan føre til økt interesse og rekruttering. Jeg håper også at frivilligheten lever lenge i, og med Lørenskog Kunstforening, avslutter Lynn Freligh. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *