Kategorier
Utstillinger

Velkommen til utstilling 15 – 30. april. En utstilling full av kontraster

Denne gangen er vi så heldige at to kunstnere stiller ut sammen i kunstsalen.

Vi har gleden av å invitere til utstilling i kunstsalen @lorenskoghus lørdag 15. april kl. 13.00.

Ellen Marie Blakstad Paus / Fra jord har du kommet

I en lengre periode har Ellen jobbet med høy og halm i sin grafikk, både som motiv og metaforer i streketsninger, men i det siste også som basismateriale for egenprodusert papir. I prosjektet FRA JORD ER DU KOMMET har hun jobbet med problematikken omkring skadedyr fra planteimport. Det startet med oppmerksomhet omkring import av høy, men prosjektet fikk etter hvert en dreining mot planteimport. Import av planter med jord er en av de mest effektive spredningsveiene av fremmede arter. De er små og tilsynelatende uskyldige. Fremmede arter som brunsnegler, kongekrabbe og villsvin er vi kjent med, men de mindre insektene i planteimport er lite synlig og er et økende problem. Enkelte arter, som eksempelvis den argentinske mauren, harlekinmarihøne eller den fryktede brunmarmorerte breitegen, har potensiale til å gjøre stor skade på jord- og skogbruksavlinger om de får etablere seg. Hennes kunstneriske innfallsvinkel i dette prosjektet, ble å utarbeide en serie linosnitt med uønskede insekter som motiv. Ved å forstørre noen av artene fra sin nærmest usynlige millimeter-størrelse og trykke dem på egenprodusert halmpapir, ønsket hun å rette søkelyset på disse dominerende globetrotterne.

Jan Erik Birkelund / Subconscious emotions

Arbeidene hans kan beskrives som estetisk tiltalende, abstrakt ekspresjonisme, og hans valgte medium er olje på lerret. Penselen hans er kontrollert, men likevel intuitiv, og den underliggende betydningen av kunsten hans er underbevisste følelser, relasjoner og menneskelig atferd.

Velkommen til utstilling i kunstsalen Lørenskog hus Åpningstider: Onsdag – søndag kl 11 – 15		

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *