Kategorier
Utstillinger

Velkommen til utstillingen Embrace med Heidi Fosli, 10. april – 30. juni

Det er med stor glede å endelig si velkommen til Utstillingen Embrace som nå er mulig å besøke i Kunstsalen @lørenskoghus. Besøk oss og få en kunstnerisk opplevelse av de sjeldne. Velkommen!

Åpningstider:

Mandag – Søndag 11-15

Grunnet Covid-19 har vi ikke har hatt mulighet til å åpne for besøkende før nå, – derfor har vi produsert en liten video der dere kan bli bedre kjent med Heidi Fosli og hennes kunstnerskap. En digital Galleri visning er blitt lagt ut under og på våre sosiale kanaler. Der tar kunstneren selv med dere rundt i galleriet og viser frem 27 verk i olje og litografi. En ypperlig mulighet til å bli bedre kjent med både kunstner og verkene hennes. Se lenke til priser under filmer for kjøp av kunst.

Følg med på facebook for mer info:

https://www.facebook.com/lorenskogkunstforening/

Vi har produsert en liten video der dere kan bli bedre kjent med Heidi Fosli og hennes kunstnerskap.

Prisliste: Malerier Utstillingen Embrace av Heidi Fosli

HEIDI FOSLI født 1961 i Sandefjord er en prisbelønnet kunstner med internasjonal karriere som bor og arbeider både i Norge og Italia fra sine atelierer i begge land. Hun er representert i permanente kunstmuseums samlinger i USA, Danmark, Italia og Sør Korea, og har dessuten verk i det offentlige rom i Italia.

Fosli arbeider med oljemaleri og grafikk, og maler intuitive og fargerike malerier i både impresjonistisk og ekspresjonistisk stil. Primære inspirasjonskilder er Claude Monet, og Munch´s symbolisme. Sentralt i Foslis kunst står avpersonifiserte menneskelige representasjoner og torsoer. Hun jobber både i den figurative og abstrakte tradisjonen. Hun har uttalt at hun prøver å formidle undring over vår eksistens med sitt kunstutrykk, og også belyse en ubalanse sett ut ifra et globalt samfunnsperspektiv.

Tittel: «Harmoni», 80 x 100 cm, olje på lerret
Tittel: «Bygg broer, ikke murer!», 60 x 80 cm, olje på lerret

Velkommen til utstilling i Kunstsalen på Lørenskog Hus

Mer om kunsteren

Hun ble antatt og stilte ut på VENEZIA BIENNALEN 2019 (!),  invitert av italiensk kurator som gjestekunstner !!

Den italienske kunsthistorikeren Daniela Fraioli hevder at Fosli revolusjonerer impresjonismen. Den italienske kunstkritikeren og forfatteren Costanzo Costantini kaller henne en «datter av Ibsen og Munch», og kunstkritiker Salvatore Russo sier at hun formidler et nytt språk med sin kunst. Kunstkritiker og forfatter Prof. Paolo Levi sier: ”Gjennom den ekstraordinære bruken av farge, som går langt utover bare estetisk forskning, gir Heidi Fosli frie heterogene uttrykksfulle potensialer som kommer fra en internalisert undersøkelse”.  Den berømte kunstkritikeren Vittorio Sgarbi skriver: ”Fosli bruker en farge av klar ekspresjonistisk arv, i tråd med den beste skandinaviske tradisjonen, ekstrem vibrasjon i seg selv i tykke og sammenfallende strøk, nesten som Nabis, fremkallende spøkelser av primordiagrammer eller landskap i en sublim tilstand av isolasjon. De kalde nyanser veksler med de varme som ishalter vil med vulkanske branner, i en glødende, kontrastfylt, noen ganger foruroligende, men feilfri visjonær balanse”.

Som første norske kunstner i historien mottok hun bronsemedalje for sitt arbeid fra det 101 år gamle prestisjetunge akademiet ”Arts-Sciences-Lettres” i Paris. Akademiet deler ut medaljer til vitenskapsmenn, kunstnere og forfattere globalt  som utmerker seg for sitt arbeid. Videre har hun mottatt 35 priser og utmerkelser fra mange land. I 2020 mottok hun en tinn medalje fra samme akademi (tinn rangerer mellom sølv og bronse).

Heidi Fosli har siden debuten i 2006 hatt 36 separatutstillinger og deltatt i 78 kollektivutstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Hennes malerier har fått en veldig god mottakelse i kunstverdenen fra første utstilling. Hun har blitt selektert til å stille ut på den prestisjefylte utstillingen SNBA (Salon) i Louvre to ganger, blitt selektert til London Biennale, Verona Triennale, Chianciano Biennale, Bienial Barcelona MEAM Museum of Modern Art,  og «Artists of the World» i Cannes organisert av Marina Picasso (Pablo Picasso´s barnebarn) hvor hun også mottok en «honorable mention» fra Picasso! Fosli har hatt separatutstillinger i Vatikanstaten i Roma, stilt ut i Presidentpalasset i Roma, hatt en retrospektiv separatutstilling invitert av Mastroianni Museum i Italia, og har hatt separatutstillinger i New York, Wien, Roma og Berlin for å nevne noe. Hun har stilt ut over hele verden fra Kina og Hong Kong i øst til New York og Nevada i vest. Hennes verker er innkjøpt av private samlere og bedrifter i Norge og utlandet, blant annet USA, Nederland, England, Polen, Tyskland, Italia, Hong

Kong, Frankrike, Sverige og Danmark.

Fosli studerte kunst ved Academy of Art University i San Francisco, og har i tillegg en Cand.Mag.-grad i psykologi fra Universitetet i Oslo med fagene sosialantropologi og sosiologi. Hun har også vært elev av Oddmund Raudberget (lektor ved Statens Kunst og Håndverksskole i 22 år) på skulptur.

Heidi Foslis tema består av tre dimensjoner

For det første fokuserer hun på å uttrykke sterke og dramatiske følelser i mellommenneskelige relasjoner (som fra begynnelsen av sin karriere). Sammensetningen av farger og intensiteten i bruk av farger er et viktig element i

uttrykket hennes. Hun gjør utstrakt bruk av symbolikk, og målet med det evige og udefinerbare er å skape undring og trekke paralleller til samfunnet og den enkelte/gruppers posisjon i samfunnet med dets normer og begrensninger. Hennes andre dimensjon er synlig i flere av hennes senere arbeider hvor hun

først og fremst er opptatt av å belyse problemene vi står overfor i vårt samfunn i dag. Hennes «rom» symboliserer vanligvis samfunnet,  men kan også symbolisere universet som i den tredje dimensjonen, der hun fokuserer på de store spørsmålene om vår eksistens. Hun forsøker å speile samtiden vi lever i.

Hun finner også inspirasjon fra sin utstrakte reisevirksomhet, men også fra miljøet i hverdagen med politisk innflytelse, og basert på mekanismer i samfunnet vårt. Vår søken etter rettferdighet, likhet mellom raser og kjønn og streben etter å avskaffe  enhver form for undertrykkelse, kampen for demokrati og ytringsfrihet i et globalt perspektiv er temaer av interesse som er berørt i hennes arbeider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *